S r ik logga final

Supporterklubben

..jobbar i det tysta..

Supporterklubben inom Särö IK består av ett 50-tal medlemmar som mestadels har ett förflutet som antingen spelare eller ledare inom föreningen. Ett 20-tal av dessa jobbar aktivt och ses exempelvis nere på Kungsmässan när det är dags för bingolottoförsäljning.

Ordföranden i supporterklubben är Leif Hedlund som varit flitig både som spelare och ledare inom Särö IK. Idag ser han till att veteranerna drar sitt strå till stacken när det gäller exempelvis bingolott- och biljettförsäljning.

- Vi brukar sälja bingolotter ett par gånger på hösten och ett par gånger på våren, berättar Leif Hedlund. Då delar vi upp passen och sitter några timmar var. Det ger ett bra tillskott till klubbkassan.

Under säsong är det supporterklubben som ser till att bemanna biljettinsläppet på Särö Idrottsplats och utser dessutom matchens lirare efter varje hemmamatch.

- Priserna till matchens lirare brukar vi försöka hitta hos lokala företagare. I vanliga fall är dom välvilligt inställda till att vara med, säger Leif.

Eget vandringspris

När det drar ihop sig till årsfest brukar supporterklubben slå sina kloka huvuden ihop och utse medlemmar som gjort sig förtjänta av extra uppmärksamhet. Bland annat ser man till att varje år dela ut Supporterklubbens Vandringspris.

Idag är det ungefär 50 personer som är med i supporterklubben, men det finns naturligtvis plats för fler. Var och en väljer om man vill jobba aktivt eller bara stödja veteranerna genom att bara betala medlemsavgiften. Intresserade kan vända sig till klubbens kansli eller ringa ordföranden Leif Hedlund direkt på telefon 93 04 91.

//Kullavik

Md supporterbild2
En av supporterklubbens uppgifter är att sälja bingolotter på Kungsmässan några gånger om året. Här är det Rolf Björkqvist och Janne Olofsson som fattat posto innanför entrén och säljer lotter till förmån för Särö IK.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub