S r ik logga final

Klubbstugan

Klubbhusets historia

Dagens klubbhus kom till på grund av en utbyggnadsplan som presenterades av Vägverket. Det nya Särömotet skulle byggas och det innebar att både den gamla planen och klubbhuset försvann i byggdammet. 
När detta stod klart vidtog ett intensivt arbete från Särös sida. Framför allt var det dåvarande ordföranden Johnny Sporrong som slogs för att vår förening skulle få ett nytt klubbhus. Kungsbacka kommun ville att Särö IK skulle nöja sig med baracker, men detta köpte inte vår driftige ordförande. Det blev istället så att Särö, under ledning av Johnny Sporrong, uppförde det nya klubbhuset och fick sedan ersättning av Kungsbacka kommun. Arkitekten Christer Nordstrand i Kullavik ritade klubbhuset utan ersättning.  Bygget förbilligades avsevärt tack vare att många medlemmar la ner många timmar under byggnationen.
Byggnationen började vecka 24 år 1983 och visades för medlemmar den 16 oktober samma år. Den officiella invigningen av klubbhuset skedde i samband med en match mot Gais torsdagen den 26 juli 1984.
Att det nya klubbhuset kom till är framför allt tack vare Johnny Sporrong vars "stora kunnande och utomordentliga energi" (citat från årsboken 1984) lade grunden till den nya byggnaden. Därutöver bör nämnas flera som lade ner många timmar på arbete före och under bygget. Lennart Daun, Thomas Thorsson, Ingvar Wiklund, Hugo "Plåten" Larsson är några av dessa, men det fanns många fler.
Klubbhuset byggdes ut 1997 och fick då plats med ett större kök och ett kontor på andra våning och två omklädningsrum till på första.

Sammanställt av Lennart "Kullavik" Claesson i december 2014


Här får ni några årstidsenliga bilder av vår klubbstuga:

Md klubbhus 01
Md klubbhus 02
Md klubbhus 03
Md klubbhus 04
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub