A lag
S r ik logga final

Turen som försvann

Publicerad 2015-06-06 05:57
Jag skall berätta en historia om ett duktigt fotbollslag där turen och flytet har försvunnit. Ett lag som mot Ginsten stundtals är fullständigt dominerande och har ett massivt spelövertag. Här kommer ett axplock av några sekvenser i matchen.

Första halvlek

Det börjar med att Ginsten gör 1-0. Och på vilket sätt, bollen tas ner med handen och hela Ginstavallen ser det utom en person, domaren. Vid 2-0 är det ett olyckligt läge där det blir en liten kommunikationsmiss vilket gör att Ginsten kan peta in ett mål till. En av många chanser i första halvlek handlar det om millisekunder för att Linus skall få in bollen på ett hårt inlägg på bortre stolpen.

Andra halvlek.

Ett fortsatt massivt tryck och många hörnor bollen studsar lite hit och dit men inte en enda boll strutsar Särösväg. Äntligen kommer det en reducering på det tryck som gjorts och Ted är framme och nickar in till 2-1. En stund senare och ännu lite fler sekvenser där bollen studsar Ginstens väg gör dom 3-1. Ett mål som laget får ta på sig och inte en individuell spelare. Byten görs för att få in fräscha ben då det börjar se lite tungt ut på vissa spelare detta har ingeting med mål eller spelet att göra, den inställningen som vi har i andra och går in och krigar samt framför allt löper mer gör att vi blir tröttare och då har vi chansen att byta och skall så göra. Åter till matchen och turen som försvann. Gabe kommer in och skjuter på distans ett bra skott men vart går den ribbans överkant. Trycket fortsätter och till slut blir det ett olyckligt tillbaka spel som resulterar i ett självmål till 3-2 och hoppet lever. Och helt plötsligt tänker man har turen vänt. Men nej tyvärr inte, nästa situation får Strömberg bollen och driver med den får ett läge och avlossar bössan med ett hårt skott och vad tar den.... Ni gissade rätt i stolpen. Och till slut blåser domaren av och turen har runt ut tillsammans med blod, svett och tårar.

Denna story är hur jag upp fattar matchen i stora drag och hur vi spelar. Jag kan inte peka ut en ända spelare som inte ger sitt yttersta och jobbar på hela matchen och som jag med lätthet hade kunnat ta ut till nästa match. Inställningen är inget fel på och trycket är mycket bra. Men det är bara det lilla sista som saknas, ja precis ni gissade rätt turen och hoppas den har hittat in till nästa vecka på Särö IP.

/Michael

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub